ORGANZA ZAKJES

Zelf made luxe organza zakjes leverbaar in diverse afmetingen en talloze kleuren en geschikt voor vele doeleinden. Organza zakjes in klein formaat zijn geschikt voor kleinere geschenkjes zoals huwelijksbedankjes of geboortebedankjes. Bij huwelijksbedankjes worden de organza zakjes gevuld met bruidsuikers. Ook wel organza buideltjes of tule cirkels genoemd, en ze leuk als geschenkverpakking.
Bij de geboorte of kraambedankjes zijn ze in de kleuren baby-roze of baby-blauw leverbaar. En bij een neutrale kleur, ivoorkleurig wordt het meestal gebruikt als u nog niet weet wat het wordt en het een verassing blijft.

Organza is een doorschijnende dunne soepele stof gemaakt van zijde en heel duur. Tegenwoordig zijn ze synthetische stof betaalbaar. Het is een lichtgewicht stof en transparanter, buigzaam en zacht voor creatieve doeleinden. De zakjes geven een exclusieve uitstraling. De decoratieve zakjes worden ook gebruikt voor potpourri, zeep of sieraden.

Tule is te danken aan de Franse stad Tule. Een doorzichtige stof met mazenweefsel. Het is van jute-achtig lint tot zeer fijn gaas. Het wordt meer gebruikt voor bruids- en avondkleding in diverse kleuren of in delen van bruidsjurken. Het is een grovere stof en half transparant net als organza stof. Ook de ronde klassieke tule afgewerkt met satijnen lint en een kaartje zijn geschikt voor bruidstule en bijzondere bedankjes. Bij een bruiloft worden de luxe zakjes uitgedeeld aan uitgenodigden. Het gaat om een gebaar om de gasten te bedanken. Het is een leuke afsluiter en om een leuke herinnering mee te geven aan de gasten op deze bijzondere dag. Ze zijn gevuld met bruidssuiker/dragees, of suikerbonen. Een oude traditie voor geluk gebruiken ze vijf stuks bruidssuiker. Het is voor geluk, liefde, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid.

Waterdragon64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *